
MALZEME
6 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 litre süt,
1 paket vanilya.
KARAMELİ: 1 su bardağı toz şeker.
NASIL YAPACAĞIZ?
1 su bardağı toz şekeri, teflon tavanın içine koyup, kısık ateşte hafif kahverengi oluncaya kadar zaman zaman karıştırarak yakacağız. Krem karamel kaplarına paylaştırarak donmasını bekleyeceğiz. (Ben bazen, çukur borcamda yapıp, dilimleyerek servis yapıyorum)
Diğer tarafta, 6 yumurtayı 1 su bardağı toz şekerle çırpıp, vanilyayı ilave edeceğiz. Daha sonra soğuk sütü de koyup tekrar çırpacağız. Hazırladığımız sütlü karışımı önce tel süzgeçten geçirdikten sonra, karamelin üzerine paylaştıracağız.
Hazırlanan kapları, kenarlı bir tepsiye yerleştirdikten sonra, yarısına kadar suyla doldurup, 180 dereceye ayarladığımız fırının orta gözüne koyacağız. Yaklaşık 45 dakika kadar pişirip, soğumaya bırakacağız.
NOT: Buzdolabında 1 gün bekletmenizi tavsiye ediyorum. Servis yaparken, kabın içindeki tatlının kenarlarından bıçakla çizip, düz tabağa ters çevirin.
1 yorum:
Oldu mu şimdi!
Hani nerede gizlilik anlaşması=)
Yorum Gönder