
Bu aralar pek takıldığım bir yemek, içinde tavuğu, nohutuyla hem besleyici, hem de sunumu güzel. Yanında bir de zeytinyağlı yemeğiniz varsa başka ilaveye gerek yok. Pardon bir de mutlaka ayran :)
MALZEME
8 parça kemiksiz kalça şiş,
1 yemek kaşığı tereyağ,
2 su bardağı arpa şehriye,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 tatlı kaşığı pul kırmızı biber,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 su bardağı haşlanmış nohut,
4 su bardağı su.
NASIL YAPACAĞIZ?
Tavukları tuz ilave ederek suda haşlayacağız. Tavukları iri parçalara ayırıp bir kenarda bekletirken, haşlama suyunu 4 bardak olacak şekilde (daha azsa sıcak su ilave edebilirsiniz), bir tencereye alacağız. Kuru nane, tereyağ ve pul biber ilave edip yeniden kaynatacağız, kaynarken önce tavuk parçalarını sonra da 2 bardak arpa şehriyeyi katacağız. Kısık ateşte 10- 15 dakika (lapa görünümündeyken) tuttuktan sonra altını kapatacağız. Haşlanmış nohutu da karıştırdıktan sonra tencerenin üzerine büyükçe bir havlu ya da ona benzer bir şey örterek (maksat tencere soğumasın) demlenmeye bırakacağız. Şehriyeler , tavuk suyunu tamamen çektiğinde yemeğimiz hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder