28 Haziran 2009 Pazar

FIRINDA KABAK MÜCVERİ

Dedim ya, kızartmaya fazlaca rağbet yok diye, ama mücverden vazgeçmem de mümkün değil. Nadiren kızartma şeklinde yapsam da, fırında olanı tercih ediyoruz. Hatta akşamdan yaptığım fırın mücveri eğer bitmemişse, sabah kahvaltısında sebzeli börek gibi yemeyi de çok seviyoruz.

MALZEME
3 adet orta boy kabak,
½ demet taze soğan,
½ demet dereotu,
½ demet maydanoz,
½ demet taze nane (yoksa 1 tatlı kaşığı kuru nane),
3 adet yumurta,
1 çay kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı tuz,
5-6 yemek kaşığı un.

NASIL YAPACAĞIZ?
Kabakların kabuklarını soyup rendenin kalın tarafıyla rendeleyeceğiz. 10- 15 dakika kadar süzgeçte bekleterek fazla suyunu atacağız. Bu arada karıştırma kabına ayıklanıp incecik doğranmış taze soğan, maydanoz, dereotu ve naneyi koyduktan sonra kabakları da karıştıracağız. Yumurtaları, karabiberi ve unu da ilave edip (sulanmaması için) en son tuzunu karıştıracağız. Yağlanmış fırın kabına 1 parmak kalınlığında olacak şekilde dökeceğiz. 180 dereceye ayarladığımız fırında kurutmadan, üzeri kızarıncaya kadar pişireceğiz.

Hiç yorum yok: