
MALZEME
3 adet orta boy kabak,
½ demet taze soğan,
½ demet dereotu,
½ demet maydanoz,
½ demet taze nane (yoksa 1 tatlı kaşığı kuru nane),
3 adet yumurta,
1 çay kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı tuz,
5-6 yemek kaşığı un.
NASIL YAPACAĞIZ?
Kabakların kabuklarını soyup rendenin kalın tarafıyla rendeleyeceğiz. 10- 15 dakika kadar süzgeçte bekleterek fazla suyunu atacağız. Bu arada karıştırma kabına ayıklanıp incecik doğranmış taze soğan, maydanoz, dereotu ve naneyi koyduktan sonra kabakları da karıştıracağız. Yumurtaları, karabiberi ve unu da ilave edip (sulanmaması için) en son tuzunu karıştıracağız. Yağlanmış fırın kabına 1 parmak kalınlığında olacak şekilde dökeceğiz. 180 dereceye ayarladığımız fırında kurutmadan, üzeri kızarıncaya kadar pişireceğiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder