28 Haziran 2009 Pazar

ZEYTİNYAĞLI BEZELYE

Yeşilliğin en bol olduğu bu mevsimde, bezelyeyi zeytinyağlı pişirmenizi öneririm. Sıcak yaz günlerinde soğukluğuyla, içindeki yeşilliklerin kattığı lezzetle severek yiyeceğiniz bir yemek.

MALZEME
1 kg bezelye,
1 demet taze soğan,
½ demet dereotu,
1 çay bardağı zeytinyağ,
3 adet kesme şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çay bardağı su.

NASIL YAPACAĞIZ?
Bezelyeleri ayıklayıp yıkadıktan sonra tencereye alacağız. Taze soğanları ve dereotunu ayıklayıp incecik kıyarak bezelyeye karıştıracağız. Şeker, tuz ve zeytinyağını koyup, suyunu da ilave ettikten sonra kaynayıncaya kadar hızlı sonra kısık ateşte 20- 25 dakika pişirip soğumaya bırakacağız.
NOT: Zeytinyağlı yemekleri mutlaka kapağı kapalı olarak soğutun ve daha sonra servis tabağına alın.

Hiç yorum yok: