28 Haziran 2009 Pazar

KIYMALI SEMİZOTU

Semizotunun,salatası kadar kıymalı yemeği de bizim evde oldukça rağbet görür. Mayhoş lezzetine lezzet katan yoğurtla yemeğe bayılırız. Hafif olduğu kadar, faydaları saymakla bitmeyen bu yaz yemeği, vazgeçilmezlerimiz arasındadır. Mevsimi bitmeden bolca tüketmenizi öneririm.

MALZEME
2 bağ semizotu,
250 gr kıyma,
1 orta boy soğan,
2 yemek kaşığı tereyağ,
2 orta boy domates,
1 kahve fincanı pirinç,
1 tatlı kaşığı tuz,
½ çay kaşığı karabiber.

NASIL YAPACAĞIZ?
Semizotunun köklerinin topraklı kısmını kestikten sonra (toprak kokusu kalmasın diye ben biraz fazlaca kısaltarak kesiyorum:)) bolca yıkayıp parmağımızın 2 boğumu uzunluğunda doğruyoruz.
Diğer yanda kuşhaneye soğanı doğrayıp, kıyma ve tuz ilavesiyle tereyağında kavuruyoruz. Kabukları alınıp irice küp şeklinde doğradığımız domates ve karabiberi de karıştırdıktan sonra semizotunu da karıştırıyoruz. Üzerine, yıkanmış pirinci de serpiştirip (rahat sulanabilmesi için) direk kısık ateşte pişiriyoruz (su koymanıza gerek yok, domatesin ve semizotunun saldığı su yeterli oluyor). Pirinçler piştiğinde yemeğimiz hazır demektir. Yoğurtla birlikte servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok: