
MALZEME
6 parça kemiksiz kalça şiş,
2 diş sarımsak,
1 kahve fincanı zeytinyağ,
1 su bardağı süt,
1 yemek kaşığı soya sos,
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber,
1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber,
1 tatlı kaşığı kekik,
1 tatlı kaşığı tuz.
NASIL YAPACAĞIZ?
Sütün içine zeytinyağ, ince kıyılmış sarımsak, soya sos, karabiber, kırmızıbiber, kekik ve tuzu koyarak karıştıracağız. Tavuk etlerini de kuşbaşı doğrayarak sosun içine karıştıracağı ve üzerini kapatarak buzdolabına koyacağız. (Ben öğle vakti hazırlayıp akşam pişirdim). Pişirmeden önce tavuk etlerini süzerek sostan çıkarttıktan sonra ister mangalda, isterseniz benim yaptığım gibi Actifryda pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder