28 Haziran 2009 Pazar

TERBİYELİ TAVUK

Bizim evimizde mangal yakma imkanımız yok, eşim de kızartmaya fazla rağbet etmiyor. Allahtan Tefal, Actifry gibi mucizevi bir alet sürdü piyasaya ve biz artık kızartma yiyebiliyoruz. Sadece patlıcan kızartması başarısız oldu, soslu olanı ne ala da, normal kızartma da patlıcanlar büzüştü ve sonuçta sevmedik. Ama sigara böreği, kabak, hele patates kızartması muhteşem oluyor. Terbiyeli tavuğu denedim, gerçekten nefis oldu.

MALZEME
6 parça kemiksiz kalça şiş,
2 diş sarımsak,
1 kahve fincanı zeytinyağ,
1 su bardağı süt,
1 yemek kaşığı soya sos,
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber,
1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber,
1 tatlı kaşığı kekik,
1 tatlı kaşığı tuz.

NASIL YAPACAĞIZ?
Sütün içine zeytinyağ, ince kıyılmış sarımsak, soya sos, karabiber, kırmızıbiber, kekik ve tuzu koyarak karıştıracağız. Tavuk etlerini de kuşbaşı doğrayarak sosun içine karıştıracağı ve üzerini kapatarak buzdolabına koyacağız. (Ben öğle vakti hazırlayıp akşam pişirdim). Pişirmeden önce tavuk etlerini süzerek sostan çıkarttıktan sonra ister mangalda, isterseniz benim yaptığım gibi Actifryda pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: