19 Mart 2009 Perşembe

ÇITIR YUFKADAN SALATA KABI

Salatanızı, alışılmışın dışında sunmak istemez misiniz? Dilerseniz herkese tek tek servis hazırlayabileceğiniz gibi, büyükçe bir tane yapıp, masanın ortasına da koyabilirsiniz. Hazırladığınız çıtır yufka kabın içini dilediğiniz salatayla doldurabilirsiniz. Ben karışık yeşil salata koydum içine
NOT: Salatayı yufkanın içine, masaya getirirken koymalısınız ki, yufka malzemeden yumuşamasın.

NASIL YAPACAĞIZ?

Eğer tek tek yapacaksanız, yufkayı dörde katlayıp, büyükçe bir servis tabağını kalıp olarak kullanıp bıçakla keseceğiz. 20 cm.lik çukur bir kabın dışını zeytinyağıyla iyice yağlayıp, kestiğimiz yufkadan 2 tanesini üst üste kasenin dışına örteceğiz. Diğerlerini de hazırlayıp 180 derecedeki fırında 10- 15 dakika kızarana kadar pişireceğiz. Soğuduktan sonra yavaşça yufkayı kalıptan ayıracağız. İçini dilediğimiz salatayla doldurup servis yapacağız.

NOT: Kasenin dibi düz olmalı ki, çanağımız devrilmeden durabilsin.

Fırın tepsisine yağlı kağıt sererseniz, yufka tepsiye yapışmaz.


Hiç yorum yok: