19 Mart 2009 Perşembe

ISPANAK YATAĞINDA LEVREK

Bu lezzetli yemeği Lusi’de yediğimde, kesinlikle ilk misafirime yapmalıyım diye düşündüm. İyi ki de yapmışım, misafirlerimden tam not aldı. Sunumu güzel, lezzeti doyumsuz ve bir o kadar da hafif bir yemek oldu.

MALZEME
6 adet levrek (balıkçınız fileto yapacak, kemikleri ve derisi tamamen temizlenecek)
MARİNE ETMEK İÇİN: 1 çay bardağı zeytinyağ,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
ISPANAK YATAĞI İÇİN: 1 kg ıspanak,
1 adet soğan,
½ kahve fincanı zeytinyağ,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
ÜST SOSU İÇİN: ½ kg karides,
1 adet soğan,
2-3 diş sarımsak,
300 gr mantar,
1 kahve fincanı zeytinyağ,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
1 küçük kutu krema,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.
NASIL YAPACAĞIZ?
Önce, levrek filetolarını zeytinyağı, tuz ve karabiber karışımıyla marine edip bir kenarda bekleteceğiz.
Diğer yanda ıspanakları yıkayıp ayıklayacağız ve incecik kıyacağız. Bir kuşhanenin içine incecik doğradığımız soğanı, tuzunu da ilave edip sarartacağız. Ispanağı da koyup kısık ateşte pişireceğiz. İndirince karabiberini de karıştırıp bir süzgece dökerek suyunu iyice atmasını sağlayacağız. Fırın kabına ıspanağı yayıp küçük göbekler açacağız. Marine edilmiş levrekleri rulo yapıp ıspanakta açtığımız göbeklere yerleştireceğiz.
1 adet soğanı ve sarımsakları incecik doğrayıp, 1 kahve fincanı zeytinyağında sarartacağız. Haşlanmış karidesi (donmuş kullanırsanız haşlamaya gerek yok) ve ince doğranmış mantarı soğana kattıktan sonra tuzunu ve karabiberini de ilave edeceğiz. Mantar suyunu çekene kadar pişireceğiz. İndirirken 1 kutu kremayı da karıştıracağız.
Pişen mantarlı karidesli sosu, soğuduktan sonra kaşık kaşık, balıkların üzerine paylaştıracağız. En üstüne de rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip, 175 derecedeki fırında 20 dakika pişireceğiz.



Hiç yorum yok: