
MALZEME
300 gr kıyma,
1 orta boy soğan,
1 çay bardağı köftelik bulgur,
1 çay kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı tuzot,
1 çay kaşığı karabiber,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1 su bardağı un,
1 yumurta,
1 limon,
3 su bardağı su.
NASIL YAPACAĞIZ?
Derin bir kaba kıymayı, rendelenmiş soğanı, bulguru, tuzu ve karabiberi koyup iyice yoğuracağız.
Diğer yanda, derin bir tencereye suyu koyup kaynatacağız. Kaynayan suyun içine 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 tatlı kaşığı tuzot ilave edeceğiz.
Hazırladığımız kıymalı harçtan irice fındık büyüklüğünde misket köfteler yapıp, düz bir servis tabağına yaydığımız unun içinde yuvarlayacağız. Una bulanmış köfteleri, kaynamakta olan suyun içine atacağız. Kısık ateşte 20 dakika pişireceğiz.
1 limonun suyunu sıkıp, içine 1 yumurta kırarak çırpacağız. Pişmiş köftelerin suyundan da ilave edip, terbiyeyi ılıttıktan sonra tencereye boşaltıp karıştıracağız. 5- 6 dakika daha kaynatıp, ocağı söndüreceğiz.
NOT: Yemeği pişirirken tencerenin kapağını biraz aralık bırakırsanız, yemeğiniz kaynarken taşıp ocağınızı kirletmeyecektir :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder