19 Mart 2009 Perşembe

VİŞNELİ ÇİKOLATA MUS

Çikolatalı hiçbir şeye hayır diyemeyenler için nefis bir tatlı. Şenkızlardan Canan’da yediğim en favori tatlı. Şimdi bu tarifi yazarken bir yandan da yediğimi itiraf etmeliyim:)
MALZEME
1 kutu donmuş vişne,
1 su bardağı tozşeker,
1,5 çorba kaşığı buğday nişastası,
4 adet yumurta,
2 kare bitter çikolata,
50 gr margarin,
1 çorba kaşığı konyak ,
Bir kaç yaprak nane.

NASIL YAPACAĞIZ?
Donmuş vişneyi bir tencereye boşaltıp şeker ve nişasta ilave ederek kısık ateşte muhallebi gibi pişireceğiz. Kenarlı bir kaba boşaltıp soğutacağız.
Yumurtaların aklarını ayırıp bir kenarda bekleteceğiz. Sarılarını çırptıktan sonra (ben el blenderı ile çırpıyorum) konyağı ilave edeceğiz.
Bitter çikolataları margarin ilave ederek kısık ateşte eriteceğiz. Hızla karıştırarak çırpılmış yumurta sarılarına karıştıracağız.
Diğer yanda yumurta aklarına 1 çimdik tuz ilave ederk mikserle kar haline gelene kadar çırpacağız. Bir tahta kaşıkla, yavaş yavaş çikolataya karıştıracağız (asla mikserle değil, çünkü kar haline getirdiğimiz yumurta akları gevşer). Hazırladığımız musu vişnelerin üzerine döküp üzerini streç filmle kapatıp, buzdolabına kaldıracağız. Servis yapacağımız zaman üzerini nane yapraklarıyla süsleyeceğiz.
NOT: Arzu ederseniz, bütün kap yerine porsiyonlar halinde tek tek de hazırlayabilirsiniz. Bu ölçüden 6 porsiyon yapabilirsiniz ve bu tatlı mutlaka 1 gün önceden yapılmalı, musun donması gerek.

Hiç yorum yok: