29 Kasım 2009 Pazar

BALKABAĞI TATLISI


İşte en sevdiğim kış tatlılarından biri daha, gerçi sorsanız ne sevmiyorsun diye, hmmmmmmmmmm tamam buldum var bir tane :) zerdeyi sevmiyorum sadece, geri kalan ne tatlı koysanız önüme seve seve yerim :) . Ben bu bayram sözde hafif olsun diye bir sütlü tatlı (sütlaç) bir de kabak tatlısı yaptım konuklarım için. Yazın enginar, kışın da balkabağı satan Ali Bey de bir güzel kabak getirmiş ki, sormayın. Kestane gibi oldu, Abant’tan getirdiğim o çok lezzetli cevizle de inanılmaz bir uyum sağladı :)

MALZEME
Ayıklandığında 2 kg olacak balkabağı,
4 su bardağı tozşeker,
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi.

NASIL YAPACAĞIZ?
Kabakları yıkayıp, iri parçalara böleceğiz. Üzerine 3 su bardağı tozşekeri gezdirip direk kısık ateşe koyacağız. Kabak suyunu salıp yeniden toplayıncaya kadar pişireceğiz. Kalan 1 bardak tozşekeri de yeniden üzerine gezdirip (kabaklar parlak olsun diye) eriyene kadar 10 dakika kadar daha pişireceğiz. Servis tabağına alıp koyulaşmış şerbetini de üzerine gezdireceğiz. İster ceviz içiyle, isterseniz kaymakla servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: