29 Kasım 2009 Pazar

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

Yazın patlıcan, kışın da kereviz değişik versiyonlarla soframızda yerini alıyor. İster enginar gibi çanaklar şeklinde, ister havuçlu halkalar halinde ya da çabucak dilimlisi…ama illaki portakal suyuyla.

MALZEME
2 adet orta boy kereviz,
3 adet orta boy patates,
2 adet orta boy havuç,
1 adet irice soğan,
1 adet kırmızı biber,
1 adet çarliston biber,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu,
½ limon suyu,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı tozşeker (ya da 3 adet kesme şeker).

NASIL YAPACAĞIZ?
Kabuklarını soyup iri küpler şeklinde doğradığımız kereviz ve patateslere, ½ parmak genişliğinde doğradığımız havuçları da karıştırdıktan sonra, irice ve yemeklik doğradığımız soğanı, jülyen doğradığımız yeşil ve kırmızı biberi de karıştırdıktan sonra tencereye koyup üzerine tuzu, şekeri, zeytinyağını ve en son da portakal suyunu gezdirip, önce harlı sonra kısık ateşte 20- 25 dakika suyunu çekip yağına kalana kadar pişireceğiz.
NOT: Arzu ederseniz, soğan yerine 300 gr kadar arpacık soğanı da kullanabilirsiniz.
Şimdilerde kerevileri yapraksız satıyorlar, eğer kerevizi yapraklı aldıysanız mutlaka onları da incecik kıyarak yemeğinizle birlikte pişirin.

Hiç yorum yok: