Hani her zaman suböreği yapamayız, ama taklidini yapabiliriz değil mi? :) hem de çok kısa zamanda, mutlaka ki su böreğinin yerini tutamaz ama kısa bir sürede hazırlayarak o anki su böreği krizini atlatabiliriz :)
MALZEME
½ paket fiyonk makarna,
2 tatlı kaşığı tuz,
2 litre su,
1 yemek kaşığı tereyağ,
100 gr beyaz peynir,
½ demet maydanoz,
4 adet yumurta,
2 su bardağı süt,
100 gr margarin,
2 adet yufka.
NASIL YAPACAĞIZ?
Tuz ilavesiyle kaynattığımız suya makarnayı da ilave edip haşlayacağız. Süzdükten sonra, tereyağını eritip makarnayı ilave edeceğiz. Rendelenmiş beyaz peynire ince kıyılmış maydanozu da karıştırarak makarnaya katacağız. Fırın tepsisi ya da borcamı yağlayıp yufkanın birini kenarlardan taşırarak yayacağız. Hazırladığımız makarnayı üzerine koyacağız. Diğer yanda margarini eritip, sütü ve yumurtaları çırparak karıştıracağız. Bu karışımın yarısını makarnanın üzerine gezdireceğiz. Diğer yufkayı buruşturarak makarnanın üzerine örteceğiz. Kenarlardan taşan yufkayı da üzerine kapatacağız. Elimizdeki sütlü malzemeyi üzerine gezdireceğiz. Hazırladığımız böreği, dilimlere keserek 180 dereceye ayarladığımız fırında 40- 45 dakika (altı üstü kızarıncaya kadar) pişireceğiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder