29 Kasım 2009 Pazar

TAVUKLU ŞEHRİYE PİLAVI


Bu aralar pek takıldığım bir yemek, içinde tavuğu, nohutuyla hem besleyici, hem de sunumu güzel. Yanında bir de zeytinyağlı yemeğiniz varsa başka ilaveye gerek yok. Pardon bir de mutlaka ayran :)

MALZEME
8 parça kemiksiz kalça şiş,
1 yemek kaşığı tereyağ,
2 su bardağı arpa şehriye,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 tatlı kaşığı pul kırmızı biber,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 su bardağı haşlanmış nohut,
4 su bardağı su.

NASIL YAPACAĞIZ?
Tavukları tuz ilave ederek suda haşlayacağız. Tavukları iri parçalara ayırıp bir kenarda bekletirken, haşlama suyunu 4 bardak olacak şekilde (daha azsa sıcak su ilave edebilirsiniz), bir tencereye alacağız. Kuru nane, tereyağ ve pul biber ilave edip yeniden kaynatacağız, kaynarken önce tavuk parçalarını sonra da 2 bardak arpa şehriyeyi katacağız. Kısık ateşte 10- 15 dakika (lapa görünümündeyken) tuttuktan sonra altını kapatacağız. Haşlanmış nohutu da karıştırdıktan sonra tencerenin üzerine büyükçe bir havlu ya da ona benzer bir şey örterek (maksat tencere soğumasın) demlenmeye bırakacağız. Şehriyeler , tavuk suyunu tamamen çektiğinde yemeğimiz hazırdır.

Hiç yorum yok: