Eşimle bu konuda anlaşamıyoruz, ben güvenip doğal mantar yiyemezken o da kültür mantarı sevmiyor. Bulup buluşturup bazen doğal mantar getiriyor eve, ama ben pişirirken tuzuna bile bakmıyorum. Neden yemediğimi sorduğunda da “ee, sen zehirlenirsen, hastaneye götürecek sağlıklı biri lazım” diyorum :). Aslında kendisi bu konuda son derece uzman, elinde mantarla ilgili pek çok kitap var. Getirdiği mantarların isimlerini, resimlerini, nasıl pişirilmesi gerektiğinde bilimsel olarak açıklıyor. Ama gel de benim sarışın kafama anlat :). Ona afiyet olsun ben yine kültür mantarına devam…
MALZEME
300 gr beyaz mantar,
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 adet orta boy soğan,
1 adet kırmızı biber,
1 adet dolmalık yeşil biber,
1 adet sarı biber,
1 tatlı kaşığı tuz,
½ çay kaşığı karabiber.
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 adet orta boy soğan,
1 adet kırmızı biber,
1 adet dolmalık yeşil biber,
1 adet sarı biber,
1 tatlı kaşığı tuz,
½ çay kaşığı karabiber.
NASIL YAPACAĞIZ?
Mantarları (yıkanmaz derler ama) yıkadıktan sonra iri parçalara böleceğiz. Diğer yanda soğanı piyazlık doğrayarak, jülyen doğradığımız kırmızı, sarı ve yeşil biberlerle birlikte tereyağında kavuracağız. Tuzunu ve karabiberini de ilave ettikten sonra, mantarları da karıştıracağız. Hiç su koymadan kısık ateşte pişirmeye bırakacağız. Mantarlar suyunu önce salıp, sonra da çektiğinde yemeğimiz hazırdır. Etin, tavuğun ya da balığın yanında nefis bir garnitür olarak sunabiliriz.
2 yorum:
Haklisin arkadasim:) Ben olsam bende yemezdim valla
Degil mi ya? :))))))))
Yorum Gönder