11 Eylül 2009 Cuma

DÜĞÜN ÇORBASI


Düğün Çorbası ramazanda, iftar davetlerinin olmazsa olmazıdır benim için. Mayhoş lezzeti, zengin sunumu ev sahibinin yüzünü ağartıyor sanki :) Konuklar için de güzel bir başlangıç, üzerindeki kırmızıbiberli kızdırılmış tereyağ ile insanın içini ısıtıyor, hem adıyla hem de tadıyla.
MALZEME
1 adet kuzu gerdan,
1 litre su,
1 tatlı kaşığı tuz,
3 yemek kaşığı un,
3 yemek kaşığı yoğurt,
1 adet yumurta,
1 adet limonun suyu,
ÜZERİ İÇİN
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber.

NASIL YAPACAĞIZ?
Kuzu gerdanı kasaptan dilimleterek alacağız. Yıkadıktan sonra tuz ve su ilavesiyle etler kemiğinden ayrılıncaya kadar haşlayacağız (düdüklü tencereyi öneririm). Tel süzgeçten geçirdiğimiz etin suyunu bir kenarda bekletirken gerdan etlerini minik parçalar halinde kemiklerinden ayıracağız. Diğer yanda un, yoğurt, yumurta ve limon suyunu (tercihen rondo ile) bütünleşinceye kadar çırparak et suyuna ilave edeceğiz. Ayıklanmış etleri de çorbamıza katıp koyulaşıncaya kadar pişireceğiz. Üzerine kırmızıbiberle kızdırılmış tereyağ dökerek, servis yapacağız.

Hiç yorum yok: