
MALZEME
1 adet kuzu kol,
15- 20 adet arpacık soğan (yoksa 1 adet orta boy soğan),
2 adet patates,
1 adet havuç,
1 tatlı kaşığı tuz,
½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber,
1 adet kuzu kol,
15- 20 adet arpacık soğan (yoksa 1 adet orta boy soğan),
2 adet patates,
1 adet havuç,
1 tatlı kaşığı tuz,
½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber,
1kahve fincanı su.
NASIL YAPACAĞIZ?
Kasabın, porsiyonlara böldüğü kemikli kuzu kolu düdüklü tencereye alıp, üzerine arpacık soğanları, (ya da irice doğradığımız soğanları), elma dilimi yaptığımız patatesleri, parmak uzunluğunda doğradığımız havuçları, tuzu ve karabiberi ilave ettikten sonra 1 kahve fincanı soğuk suyu da koyup önce harlı, düdük çıktıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişireceğiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder