18 Eylül 2009 Cuma

KUZU HAŞLAMA

Ramazanda, hafif olması nedeniyle sıkça yaptığım bir yemek. Hazmı kolay, yanında beyaz pilavıyla sunumu hoş ve de lezzeti güzel. Eşime “bugün ne pişireyim?” diye sorduğumda çoğunlukla aldığım yanıt “kemikli kuzu haşlama”. Fazla uğraş da gerektirmiyor, açıkçası biraz da tembel yemeği diyorum:)
MALZEME
1 adet kuzu kol,
15- 20 adet arpacık soğan (yoksa 1 adet orta boy soğan),
2 adet patates,
1 adet havuç,
1 tatlı kaşığı tuz,
½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber,
1kahve fincanı su.

NASIL YAPACAĞIZ?
Kasabın, porsiyonlara böldüğü kemikli kuzu kolu düdüklü tencereye alıp, üzerine arpacık soğanları, (ya da irice doğradığımız soğanları), elma dilimi yaptığımız patatesleri, parmak uzunluğunda doğradığımız havuçları, tuzu ve karabiberi ilave ettikten sonra 1 kahve fincanı soğuk suyu da koyup önce harlı, düdük çıktıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişireceğiz.

Hiç yorum yok: