18 Eylül 2009 Cuma

YASSI KADAYIF

Geçenlerde yufkacıdan yassı kadayıf alırken benim içim kötü bir haberle karşılaştım. Yassı kadayıf yapan ustalar azalmış. Çünkü, gençler pek ilgilenmiyormuş bu sanatla, hanımlar da pek rağbet etmiyormuş evlerinde bu tatlıyı yapmak için. Olur mu hiç, yassı kadayıfsız bir ramazan düşünemiyorum ben.
MALZEME
6 adet yası kadayıf,
3 yumurta,
1,5 su bardağı tozşeker,
1,5 su bardağı su,
¼ limon,
Kızartmak için sıvıyağ.
SÜSLEMEK İÇİN
Kaymak,
Dövülmüş ceviz içi.


NASIL YAPACAĞIZ?
Öncelikle şerbeti hazırlayacağız. 1,5 bardak şeker ve 1,5 bardak suyun içine ¼ limonu atıp kaynatacağız ve soğumaya bırakacağız. Soğuduktan sonra limonu içinden çıkartacağız.
Yassı kadayıfların kenarlarını mutfak makasıyla ½ cm genişliğinde keseceğiz. 1 çimdik tuzla çırptığımız 3 yumurtaya batırdığımız kenarı kesilmiş kadayıfları kızgın yağda kızartıyoruz (yağ kızdıktan sonra, altını biraz kısmanız gerekiyor, orta hararette kızartırsanız içi de pişmiş olur). Kızaran kadayıfları önceden hazırladığımız şerbete atacağız. Diğerleri kızarana kadar şerbette beklemeleri yeterli. Şerbetten çıkartıp servis tabağına aldığımız kadayıfların üzerine, tencerede kalan şerbeti de gezdirdikten sonra, üzerini kaymak ve cevizle süsleyeceğiz.

Hiç yorum yok: