18 Eylül 2009 Cuma

ZEYTİNYAĞLI PATATES


“Pişmemiş soğan midemi kaynatıyor” diyorsanız, patates salatasının harcını pişirerek de yapabilirsiniz. Ben genelde bu türlüsünü tercih ediyorum. Et, köfte hele hele balığın yanında vazgeçilmez salatam benim.

MALZEME
6 adet orta boy patates,
1 adet orta boy soğan,
½ kırmızı biber,
1 adet çarliston biberi,
1 adet orta boy domates,
1 kahve fincanı zeytinyağ,
1 tatlı kaşığı tuz,
2 adet kesme şeker,
½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber.

NASIL YAPACAĞIZ?
Patatesleri yıkayıp, bol suda haşladıktan sonra kabuklarını soyacağız ve soğumaya bırakacağız. Diğer yanda, soğanı piyazlık doğrayıp, ince kıyılmış çarliston ve kırmızı biberle birlikte zeytinyağında kavuracağız. Kabuklarını alıp küp şeklinde doğradığımız domatesle birlikte tuzunu, şekerini ve karabiberi de ilave edeceğiz. Soğuyan patatesleri irice küpler şeklinde kesip pişirdiğimiz harca karıştıracağız. Hep birlikte (su ilave etmeden) 5 dakika kısık ateşte pişirip servis tabağına alacağız.

Hiç yorum yok: