11 Eylül 2009 Cuma

PASTIRMALI TEL KADAYIF


Tel kadayıf denince akla ilk gelen künefe, olmadı tepsiye döşenmiş bol cevizli şerbetli tatlı gelir nedense. Pastırmalı, peynirli börek şeklinde olanı mantığa uymaz sanki :) Hatta ben bu böreği ilk kez peynirli yaptığımda kızlar ”eh bir de şerbet dökseydin de künefe olsaydı” dediler. Zamanla daha da zenginleştirdik, bazen jambon, bazen pastırma ilavesiyle hem lezzetini hem de görünümünü değiştirdik.

MALZEME
300 gr tel kadayıf,
3 yumurta,
2 su bardağı süt,
125 gr erimiş margarin,
150 gr dil peyniri,
100 gr çemensiz pastırma,
100 gr tost kaşarı.

NASIL YAPACAĞIZ?
Erimiş margarine süt ve yumurtayı koyarak çırpacağız. Fırın kabını hafifçe yağlayarak didiklediğimiz kadayıfın 1/3ünü tepsiye yayacağız. Üzerine tel tel ayırdığımız dil peynirini koyduktan sonra sütlü harcımızdan 1-2 kepçe gezdireceğiz. Kalan kadayıfın yarısını peynirin üzerine döşedikten sonra pastırmaları yayacağız. Tekrar sütlü harçtan gezdirip kalan kadayıfı yeniden üzerine döşeyeceğiz. Tost kaşarını da rendeleyip en üste serpiştireceğiz. Kalan sütlü harcımızı da üzerine kepçeyle gezdirip, tepsinin üzerini folyo ile kapatacağız. 170 derecedeki fırında 30 dakika pişirip, folyoyu açacağız 10 dakika daha üzeri kızarıncaya kadar tutup sıcak servis yapacağız.

Hiç yorum yok: