25 Eylül 2009 Cuma

SUSAMLI BİSKÜVİ

Geçenlerde Yasemin’le Zeren geldi, akşamüzeri çay içelim dedik. Yanında ne yesek diye düşünürken, uzun zamandır yapmadığım, hazırlaması 15 dakika süren bu bisküvi geldi aklıma. Ha deyince kolayca yapabilirsiniz, çünkü özel malzeme gerektirmiyor, evinizde her zaman bulunan malzemelerden kısa sürede yapabilirsiniz. Çayımız demleninceye kadar hazırdı. Kıtır lezzetiyle ister sabah kahvesinde, ister akşamüzeri çayında yüzünüzü ağartacak bir bisküvi. Üstelik kolay kolay da bayatlamadığı için uzun süre kavanozda muhafaza edebilirsiniz. Hatta, kandillerde yapıp komşularınıza da dağıtabilirsiniz :)

MALZEME
1 yumurta,
1 kahve fincanı tozşeker,
1 kahve fincanı sıvıyağ (ben mısırözü kullanıyorum),
1 paket kabartma tozu,
½ limon suyu,
1 tatlı kaşığı mahlep,
Aldığı kadar un,
1 su bardağı susam.

NASIL YAPACAĞIZ?
Tüm malzemeyi yoğurma kabına koyup karıştırarak yavaş yavaş unu ilave ederek, poğaça hamurundan biraz daha sertçe bir hamur yapacağız. Hamurdan ceviz kadar parçalar alıp 10 cmlik parmak kalınlığında silindir yaptıktan sonra iki ucunu birleştirip, halkalar yapacağız. Halkalarımızı, düz bir tabağa koyduğumuz susama bulayacağız. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizeceğiz. Önceden 170 derecede ısıttığımız fırında 30- 35 dakika pembeleşinceye kadar pişireceğiz.

Hiç yorum yok: