
MALZEME
1 yumurta,
1 kahve fincanı tozşeker,
1 kahve fincanı sıvıyağ (ben mısırözü kullanıyorum),
1 paket kabartma tozu,
½ limon suyu,
1 tatlı kaşığı mahlep,
Aldığı kadar un,
1 su bardağı susam.
NASIL YAPACAĞIZ?
Tüm malzemeyi yoğurma kabına koyup karıştırarak yavaş yavaş unu ilave ederek, poğaça hamurundan biraz daha sertçe bir hamur yapacağız. Hamurdan ceviz kadar parçalar alıp 10 cmlik parmak kalınlığında silindir yaptıktan sonra iki ucunu birleştirip, halkalar yapacağız. Halkalarımızı, düz bir tabağa koyduğumuz susama bulayacağız. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizeceğiz. Önceden 170 derecede ısıttığımız fırında 30- 35 dakika pembeleşinceye kadar pişireceğiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder