11 Eylül 2009 Cuma

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

Hani adettir misafire beyaz, şehriyeli, bademli sebzeli pirinç pilavı yapılır, hatta bulgur pilavı ya da makarna nedense pek uygun görülmez ev sahibi tarafından. Ama ben bu aralar fena halde arpa şehriye pilavına dadandım:). Umduğumdan fazla da rağbet gördü her nedense.

MALZEME
2 su bardağı arpa şehriye,
½ kibrit kutusu kadar margarin,
2 yemek kaşığı tereyağ,
4 bardak et suyu ,
1 tatlı kaşığı tuz.

NASIL YAPACAĞIZ?
Kuşhane tenceremize 1 su bardağı arpa şehriyeyi koyup margarin ilavesiyle hafif rengi değişinceye kadar kavuracağız (tereyağında kavurmuyorum, margarine göre yağ daha çabuk yanıyor). Kavrulmuş şehriyenin üzerine kavrulmamış 1 bardak şehriyeyi de karıştırdıktan sonra kaynar et suyunu (yoksa normal suya 1 paket etsu tablet ilave edebilirsiniz, o zaman tuz koymuyoruz) ilave edip, kısık ateşte pişiriyoruz.
PÜF NOKTASI: Pilav suyunu tam çekmeden altını söndürüp, kendi halinde suyunu çekmesini sağlarsanız (yani demlenerek) pilavınız asla lapa olmaz :)

Hiç yorum yok: