
MALZEME
2 su bardağı arpa şehriye,
½ kibrit kutusu kadar margarin,
2 yemek kaşığı tereyağ,
4 bardak et suyu ,
1 tatlı kaşığı tuz.
NASIL YAPACAĞIZ?
Kuşhane tenceremize 1 su bardağı arpa şehriyeyi koyup margarin ilavesiyle hafif rengi değişinceye kadar kavuracağız (tereyağında kavurmuyorum, margarine göre yağ daha çabuk yanıyor). Kavrulmuş şehriyenin üzerine kavrulmamış 1 bardak şehriyeyi de karıştırdıktan sonra kaynar et suyunu (yoksa normal suya 1 paket etsu tablet ilave edebilirsiniz, o zaman tuz koymuyoruz) ilave edip, kısık ateşte pişiriyoruz.
PÜF NOKTASI: Pilav suyunu tam çekmeden altını söndürüp, kendi halinde suyunu çekmesini sağlarsanız (yani demlenerek) pilavınız asla lapa olmaz :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder