21 Nisan 2009 Salı

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI

Pabucakinin yanına domatesli pilav yaptım, çok yakıştı. Hepimiz çok özlemişiz sanırım, herkese çok makbule geçti:)

MALZEME
2 su bardağı pirinç,
2 su bardağı su,
2 dolu yemek kaşığı tereyağ,
1 tatlı kaşığı toz et bulyon,
2 adet domates.

NASIL YAPACAĞIZ?
Pirincin üzerine 2 tatlı kaşığı kadar tuz serpip, sıcak suda yarım saat kadar beklettikten sonra, suyu berrak olana kadar yıkayacağız. Pilav tenceresine rendelenmiş domates ve tereyağını koyup, suyunu çektirdikten sonra toz bulyonu ve pirinçleri de ilave edip pirinci koyacağız. Birkaç dakika, pirinçleri kırmamaya özen göstererek 4- 5 dakika yavaş yavaş karıştıracağız. 2 su bardağı kaynar suyu da ilave edip, kısık ateşte pişireceğiz. Suyunu çektikten sonra, üzerine havlu kağıt kapatıp demlenmeye bırakacağız.

Hiç yorum yok: