30 Nisan 2009 Perşembe

MANTARLI KREMALI BONFİLE

Zeren’im yeni evlendiğinde, verdiği davetlerde genelde bu yemeği yapardı, hatta eşi; “sen başka yemek bilmiyor musun?” dediğinde de ; “sen her gelenle bu yemeği yiyorsun ama gelenler bizim evimizde ilk kez yiyorlar” diye cevap verirdi. Aradan yıllar geçti, şimdi çok çeşitli yemekler yapabiliyor artık. Geçen gün Zeren’imin bu “ilk tecrübe” yemeğini yaptım onu anarak. Buraya da koyuyorum, eğer unuttuysa, yeniden anımsayıp yapsın diye :))

MALZEME
6 dilim dövülmemiş bonfile (1 parmak kalınlığında),
250 gr mantar,
3 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı tereyağ,
1 kutu krema,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber.

NASIL YAPACAĞIZ?
Etleri düdüklü tencereye koyup, ½ çay kaşığı tuz ilavesiyle, düdük ses çıkarttıktan sonra 15 dakika pişireceğiz (benim düdüklü tencerem hiç su kaybetmediği için, ete su ilave etmiyorum. Eğer sizin tencereniz su kaybediyorsa, 1 fincan su koyabilirsiniz). Soğuduktan sonra, suyunu süzerek fırın kabına dizeceğiz.
Diğer tarafta, ince doğranmış mantara, ince kıyılmış sarımsak ilave ederek tereyağında pişireceğiz. Tuzunu ve taze çekilmiş karabiberi de karıştırarak suyunu çektireceğiz. 1 kutu kremayı da karıştırdıktan sonra fırın kabına dizdiğimiz bonfilenin üzerine gezdireceğiz ve 200 derecedeki fırında 15- 20 dakika daha pişireceğiz.

Hiç yorum yok: