30 Nisan 2009 Perşembe

LİMON SOSLU SOMON FIRINDA

Bugün, Şenkızlardan Canan İrengün’deydik. O kadar hoş bir sofra ve o kadar da lezzetli yemekler yapmıştı ki, sizlerle paylaşmadan edemedim. Öncelikle limonlu somona bayıldık, üstelik somon sevmeyen eşim için de değişik bir tat bulmanın keyfini yaşadım.

MALZEME
4 adet somon fileto,
2 adet lime (yeşil limon),
5-6 dal Frenk soğanı (yoksa taze soğan),
½ demet dereotu,
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber,
1 çay kaşığı tuz.

NASIL YAPACAĞIZ?
Somon filetolarının derilerini de alıp, fırın kabına yerleştireceğiz. Üzerine tuz ve taze çekilmiş karabiberi serpiştirdikten sonra, 1 adet limein suyunu sıkacağız. İnce kıyılmış dereotu ve Frenk soğanı koyacağız (Frenk soğanı yoksa, taze soğanın sadece yeşil kısımlarını kıyabilirsiniz). Diğer limei de ince dilimler halinde üzerine dizip, fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, 200 derecedeki fırında 20- 25 dakika pişireceğiz.

Hiç yorum yok: