30 Nisan 2009 Perşembe

YEŞİL MERCİMEKLİ KESME ÇORBASI

Bizim için çorbanın mevsimi yok. Her zaman, yemek öncesi olmazsa olmazlardan bir çorba çeşidi tarifi yazacağım. Hele küçük çocuklar için son derece besleyici, hatta öğün bile olabilecek bir çorba.

MALZEME
1 su bardağı yeşil mercimek,
1 adet soğan,
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 çorba kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı tuz,
½ çay kaşığı karabiber,
2 diş dövülmüş sarımsak,
4 su bardağı su veya et suyu (yoksa 1 tatlı kaşığı toz etsu),
1 su bardağı kesme,
1 yemek kaşığı kuru nane.

NASIL YAPACAĞIZ?
Öncelikle yeşil mercimeği yıkayıp haşlayıp süzeceğiz. Soğanı ve sarımsağı tuzunu da koyarak tereyağında kavuracağız. Domates salçasını da karıştırdıktan sonra et suyunu ilave edip kaynamasını bekleyeceğiz. Mercimekle beraber kesmeyi de koyup, yumuşayıncaya kadar pişireceğiz. İndireceğimize yakın kuru naneyi de karıştırıp, bir taşım daha kaynatacağız.

Hiç yorum yok: