İşte size ister antre olarak, ister balık yemeğinin yanında sunabileceğiniz bir salata. Eğer karidesli yapmak istemezseniz, aynı malzemelerle jambonlu yapıp, et yemeklerinin yanında da kullanabileceğiniz hafif ve hoş bir lezzet.
MALZEME
4 adet enginar (veya 1 kavanoz enginar göbeği),
2 adet avokado,
1 kavanoz kuşkonmaz konservesi,
500 gr haşlanmış karides (tercihen İGLO marka donmuş karides),
½ demet dereotu,
5-6 adet Frenk soğanı veya taze soğanın yeşil kısımları,
5-6 dal taze fesleğen yaprağı,
SOSU:
2 yemek kaşığı konyak,
2 yemek kaşığı mayonez,
4 yemek kaşığı yoğurt,
1 tatlı kaşığı hardal,
1 tatlı kaşığı acısso,
3-4 yemek kaşığı Kühne kremalı salata sosu,
2 limon suyu,
1 kahve fincanı zeytinyağ.
NASIL YAPACAĞIZ?
Enginarları kuşbaşı doğrayıp, tuz ve limon suyu ilave ettiğimiz suda haşlayıp süzeceğiz. Diğer yanda avokadoların da kabuklarını soyup, çekirdeğini çıkarttıktan sonra kuşbaşı doğrayıp 2 limonun suyunu sıkıp içinde bekleteceğiz (avokadoyu 1- 2 gün önceden alıp biraz yumuşamasını bekleyin). Haşlanmış enginar, avokado (limon suyuyla birlikte), haşlanmış karides, 3 cm kadar doğranmış kuşkonmaz, ince kıyılmış dereotu, fesleğen ve Frenk soğanı yavaşça karıştırılır. Diğer yanda sosun tüm malzemesi ni birbirine karıştırarak, hazırladığımız enginar salatasına dökeceğiz. Fazla zedelemeden bir kez daha karıştırıp servise sunacağız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder