1 Nisan 2009 Çarşamba

TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI

Bahar geldi, güneşi gören bazılarımız mantoyu, montu attık hemen. Tam hastalık havası yani. Hemen terbiyeli tavuk çorbasına müracaat.

MALZEME
6 adet tavuk baget,
2 yemek kaşığı un,
4 yemek kaşığı yoğurt,
1 yumurta,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 adet limonun suyu,
Yeterince su.

NASIL YAPACAĞIZ?
Tavuk bagetleri, kemik ve derileriyle, 1 tatlı kaşığı tuz ilavesiyle 15- 20 dakika kadar haşlayacağız. Daha sonra tel süzgeçten geçirdiğimiz tavuk suyunu bir kenara alıp, tavukların kemik ve derilerini ayıklayıp etlerini irice parçalayacağız.
Diğer yanda yoğurt, limon suyu, un ve yumurtayı el blenderi ile çırpacağız.
Kaynayan tavuk suyuna önce tavuk etlerini, daha sonra hazırladığımız terbiyeyi karıştırarak, 10 dakika daha pişireceğiz.

Hiç yorum yok: