30 Nisan 2009 Perşembe

ACIBADEM KURABİYELİ ÇİKOLATA MUS

Sunumu ve görünüşü kadar, çikolata sevenler için harika bir lezzet. Yedikten sonra Canan’a tarifini sorduğumuzda hepimiz yediğimize pişman olduk. Çünkü biz tatlı değil, bomba yemişiz meğerse :)) Ama ne kadar pişman olsak da denemeye değer diye karar verdik. Ellerine sağlık arkadaşım.

MALZEME
9 yumurta,
12 adet çay tabağı büyüklüğünde acıbadem kurabiyesi (çiftli ise 6 adet),
2 kare bitter çikolata,
3 kutu krema,
1 paket vanilya,
1 yemek kaşığı toz şeker,
1 çimdik tuz,
2 yemek kaşığı konyak,
Süslemek için nane yaprağı ve meyve.

NASIL YAPACAĞIZ?
Krema, toz şeker ve vanilyayı, mikserle koyulaşana kadar çırpacağız. Acıbadem kurabiyeleri de ufalayıp içine kattıktan sonra 12 kaseye böleceğiz (arzu ederseniz, tek bir kenarlı servis tabağına da koyabilirsiniz). Diğer malzemeleri hazırlayıncaya kadar buzdolabına koyarak katılaşmasını bekleyeceğiz.
Bitter çikolatayı, 2 yemek kaşığı sütle kısık ateşte eriteceğiz. Bu arada yumurtanın sarılarını konyakla çırpacağız. Erimiş çikolatayı ilave edeceğiz.
Yumurta aklarını 1 çimdik tuzla çırparak kar haine getirdikten sonra, yavaş yavaş çikolatalı yumurta sarına karıştıracağız ve daha önceden buzdolabında beklettiğimiz acıbademli harcımızın üzerine döküp yeniden buzdolabına koyacağız. Servis yapacağımız zaman üzerini nane yaprakları ve arzu ettiğimiz mevsim meyveleriyle süsleyeceğiz.

Hiç yorum yok: