
MALZEME
2 dilim somon fileto,
3 adet orta boy patates,
3 diş sarımsak,
200 gr mantar,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
2 yemek kaşığı zeytinyağ,
1 paket krema.
NASIL YAPACAĞIZ?
Somon filetoları ikiye bölüp, derisini soyacağız. Tuz, karabiber karıştırdığımız 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile marine edeceğiz.
Diğer tarafta, incecik kıydığımız sarımsak ile yine ince doğradığımız mantarları 1 yemek kaşığı zeytinyağında pişireceğiz. Tuzunu ve karabiberini de ilave ettikten sonra, kremasını karıştıracağız.
Patateslerin kabuğunu soyup 2 cm kalınlığında halkalara bölüp, hafif yağladığımız fırın kabına patatesleri yerleştireceğiz, üzerine marine ettiğimiz 4 dilim somonu koyduktan sonra hazırladığımız kremalı mantarı boşaltacağız. 200 dereceye ayarladığımız fırında 20- 25 dakika pişireceğiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder