21 Nisan 2009 Salı

PABUCAKİ

Bizden mi Yunanistan’a gitti, Yunanistan’dan mı bize geldi bilmiyorum ama, lezzetli ve sunumu güzel bir patlıcan yemeği pabucaki. Eh, yaz da geliyor (gerçi kışın da hiç bitmedi patlıcan), bol bol yaparız artık. Dün ben bu yemeği yaparken Fatoş; “ilk misafirime yapacağım” diyerek her safhasını dikkatle izledi.

MALZEME
4 adet (ikiye bölünecek boyda) patlıcan,
½ kg kemiksiz tavuk kalça şiş,
1 adet kırmızı tatlı biber,
2 adet çarliston biber,
250 gr mantar,
5- 6 diş sarımsak,
1 çay kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı tuz,
½ kibrit kutusu kadar tereyağ,
1 kutu krema,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
1 adet domates,
Kızartmak için sıvı yağ.

NASIL YAPACAĞIZ?
Patlıcanların saplarını kestikten sonra yıkayıp ikiye böleceğiz. Her iki tarafından birer parmak kalacak şekilde tüm kabuklarını soyacağız (bu mevsimde patlıcan acı olmadığından tuzlu suda bekletmiyorum). Derin bir kaba koyduğumuz sıvı yağ ısınınca patlıcanları kızartacağız ve havlu kağıda çıkartacağız.
Diğer tarafta, sarımsakları soyup ince ince kıyacağız, yeşil ve kırmızı biberleri de ince doğrayarak, tereyağında soldurduktan sonra küp şeklinde doğradığımız tavuk etlerini ilave edeceğiz. Bir süre birlikte kavurduktan sonra, tuzunu ve karabiberini karıştıracağız. Mantarları da (yıkanmaz derler ama ben yıkıyorum), ince dilimleyip tavuğa ilave edeceğiz (mantar su salıyor, suyunu çekinceye kadar pişireceğiz). En son kremayı ilave edip, tencereyi ocaktan alacağız.
Bu arada yağını havlu kağıda bırakan patlıcanları, fırın kabına dizeceğiz. Karnıyarık gibi karınlarını açıp, hazırladığımız tavuklu harcı içine dolduracağız. Üzerlerine birer dilim domates yerleştirdikten sonra rende kaşarı da üzerine serpip 200 derecedeki fırınımızda peynir eriyinceye kadar, yaklaşık 20 dakika pişireceğiz.

Hiç yorum yok: