
MALZEME
2 su bardağı baldo pirinç,
2 su bardağı su,
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 su bardağı haşlanmış nohut.
NASIL YAPACAĞIZ?
Pirinci, 4-5 tatlı kaşığı tuz serptiğimiz sıcak suda yarım saat kadar beklettikten sonra, unlu suyu kalmayıncaya kadar soğuk su ile yıkayacağız. Pilav tenceresinde tereyağını eritip, pirinçleri ilave edeceğiz ve yavaşça karıştırarak kavuracağız. 2 su bardağı sıcak suyunu da koyup altını kısacağız ve suyunu çekinceye kadar pişireceğiz. Altını söndürmeden 5 dakika kadar önce haşlanmış nohutu ilave edip karıştıracağız ve üzerine kağıt havlu kapatarak demlenmeye bırakacağız.
NOT: Nohutu, baştan koyarsanız, pilav pişinceye kadar nohutlar hamur oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder