30 Nisan 2009 Perşembe

NOHUTLU PİLAV

Yaz ya da kış fark etmez, nohutlu pilavın yeri bende hep özeldir. Etin, tavuğun, sebzenin yani her şeyin yanında severek yerim. Bu yüzden, derin dondurucumuzda her zaman haşlanmış nohutum mevcuttur. Bu arada, nohutu kemik suyunda haşlamanızı şiddetle öneririm, çok daha besleyici ve lezzetli oluyor. Kemik suyunda haşladığım nohutu, poşetlere bölerken suyunu da koyup öyle donduruyorum, pilava çorbaya bu suyuyla ilave ediyorum.

MALZEME
2 su bardağı baldo pirinç,
2 su bardağı su,
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 su bardağı haşlanmış nohut.

NASIL YAPACAĞIZ?
Pirinci, 4-5 tatlı kaşığı tuz serptiğimiz sıcak suda yarım saat kadar beklettikten sonra, unlu suyu kalmayıncaya kadar soğuk su ile yıkayacağız. Pilav tenceresinde tereyağını eritip, pirinçleri ilave edeceğiz ve yavaşça karıştırarak kavuracağız. 2 su bardağı sıcak suyunu da koyup altını kısacağız ve suyunu çekinceye kadar pişireceğiz. Altını söndürmeden 5 dakika kadar önce haşlanmış nohutu ilave edip karıştıracağız ve üzerine kağıt havlu kapatarak demlenmeye bırakacağız.
NOT: Nohutu, baştan koyarsanız, pilav pişinceye kadar nohutlar hamur oluyor.

Hiç yorum yok: