17 Şubat 2009 Salı

ACILI TAVUK

Bugün misafirim vardı, akşam yemeği biraz aceleye geldi. Ne yapabilirim diye düşünürken fırına tavuk koymak geldi aklıma, ama biraz değişiklik katmak istedim. Hemen dolaptan ev yapımı acılı biber salçamı çıkarttım, ardından da baharat dolabından susam kavanozunu…beni seyreden Zeren’im de akıl verdi “annem, tavuğa sarımsak çok yakışır” diye ve ortaya bir karışık çıkarttık. Akşam yemeğinde eşim bu denemeyi çok beğendi. Belki bir dahaki sefere biraz daha geliştiririm, gerçi bu haliyle de hayli lezzetli oldu.

MALZEME
6 parça kemiksiz tavuk kalça şiş,
2 diş sarımsak ya da 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu,
2 yemek kaşığı acı biber salçası,
1 tatlı kaşığı tuzot,
1 tatlı kaşığı tane karabiber,
2 yemek kaşığı susam,
1 kahve fincanı su.

NASIL YAPACAĞIZ?
2 yemek kaşığı salça, tuzot ve sarımsak tozunu 1 kahve fincanı suyla boza kıvamında karıştıracağız. Yıkanmış tavuk parçalarını hazırladığımız sosa bolca bulayarak fırın kabına yerleştireceğiz. Üzerine tane karabiberleri ve susamı serpiştireceğiz. Önceden 200 dereceye ayarladığımız fırında 20- 25 dakika kadar pişireceğiz.

Hiç yorum yok: