13 Şubat 2009 Cuma

ETLİ PAZI SARMASI

"Yaprağım kötü çıkarsa, emeğime yazık sarma bir şeye benzemedi" diye düşünmeye gerek yok. Asma yaprağı yerine pazı sarın, hem emeğinize yazık olmaz hem de lezzeti son derece güzel.

MALZEME
2 bağ pazı,
300 gr kıyma,
1 orta boy soğan,
1 çay bardağı pirinç,
½ bağ maydanoz,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1 tatlı kaşığı tuz,
½ çay kaşığı karabiber,
(Arzu ederseniz 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber ya da 1 tatlı kaşığı biber salçası)

NASIL YAPACAĞIZ?
Pazıları az tuzlu suda 5 dakika kadar haşlayıp, ortasının kalın damarını ya ince uçlu bir bıçak yardımıyla çıkaracağız ya da kalınca bir bıçak sapıyla döverek incelteceğiz. (Saplarını tencerenin dibine yerleştirebilirsiniz, lezzeti sarmanıza geçsin diye).
Diğer yanda ayıklayıp yıkadığımız pirinçlerin üzerine kıymayı (genelde yağlı kıyma kullanıyorum), ince doğranmış soğanı, kıyılmış maydanozu, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, tuzu, biberi, salçayı koyup iyice yoğuruyoruz.
Pazı yaprağına 1 tatlı kaşığı kadar kıymalı harçtan koyup sarıp tencereye diziyoruz. Sarma işlemi bittikten sonra üzerine bir tabağı kapak yapıp (sarmalar dağılmasın diye) 1 su bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte yarım saat kadar pişiriyoruz.
NOT: Servis yaparken yanında yoğurt vermenizi tesviye ederim.


Hiç yorum yok: