5 Şubat 2009 Perşembe

ISPANAK ÇORBASI

Ispanaktan yemek yaparız, salatasını, böreğini yaparız. Çorbasını denemeye ne dersiniz? Mayhoş lezzetiyle, yemek öncesi güzel bir başlangıç.

MALZEME
200 gr ıspanak,
1 küçük soğan,
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 silme tatlı kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı tuz,
½ çay kaşığı karabiber,
4 bardak su (etsuyu da olabilir ya da 1 tatlı kaşığı etsu toz),
1 kahve fincanı kırık pirinç,
TERBİYESİ İÇİN: 4-5 yemek kaşığı yoğurt,
1 yumurta,
2 limonun suyu.

NASIL YAPACAĞIZ?
Ispanakları bol suda birkaç kez yıkayıp, ince ince kıyacağız.
Çorba tenceresine incecik doğranmış soğanları koyup, tereyağını da ilave edip sarartacağız. Tuzunu ve karabiberini karıştırıp, suyunu koyacağız, kaynamaya başlayınca pirinci ilave edip ıspanakları da katacağız. Pirinçler yumuşayınca, rondoda yoğurt, yumurta ve limon suyunu çırpıp pişen çorbaya yavaş yavaş ilave edeceğiz. Birlikte 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alacağız.

Eğer kıvamı koyu olduysa, biraz daha su ilave edebilirsiniz.


Hiç yorum yok: