
MALZEME
2 su bardağı kuru fasulye,
250 gr kuşbaşı doğranmış pastırma,
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 adet orta boy soğan,
1 tatlı kaşığı acı biber salçası,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı tuz.
NASIL YAPACAĞIZ?
Akşamdan soğuk suyla ıslattığımız fasulyeyi süzüp, yeniden üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyarak haşlayacağız. Fasulyeler yumuşayınca suyunu süzeceğiz.
Diğer tarafta yemeklik doğradığımız soğanlara kuşbaşı pastırmayı (çemenlerini mutlaka alıyorum, yoksa çok fazla çemen kokuyor) tereyağını da ilave ederek kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince, salçalarını koyarak karıştırıyoruz. Kontrol ederek tuzunu da kattıktan sonra (pastırma tuzlu olabilir) süzülmüş fasulyeleri de ilave edip, üzerini 1 parmak geçene kadar sıcak suyunu koyuyoruz ve mutlaka kısık ateşte 20 dakika daha pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder