10 Şubat 2009 Salı

SADE PİLAV



Geleneksel pilavımız, her yemeğin yanına hoşlukla eşlik eder. Şehriyelisi, patlıcanlısı, domateslisi, köftelisi, havuçlusu, bademlisi, sebzelisi saymakla bitmez. ben şimdi sade pilavı yazıyorum, içine katacaklarınız damak zevkinizle sınırsız.

MALZEME
2 su bardağı baldo pirinç,
2 yemek kaşığı tereyağ,
2 su bardağı et ya da tavuk suyu,
1 tatlı kaşığı tuz.


NASIL YAPACAĞIZ?
Pirinci bol tuzlu sıcak suda yarım saat kadar beklettikten sonra, bol suyla yıkayacağız. Pilav tenceresine koyduğumuz pirinci, tereyağında yaklaşık 10 dakika kadar kavuracağız. Sıcak et ya da tavuk suyunu da ilave edip kaynayınca altını iyice kısacağız. Suyunu tamamen çekince üzerine kağıt havlu kapatıp yarım saat kadar dinlendireceğiz.
NOT: Et ya da tavuk suyu yoksa, toz et suyu kullanıyorum.



Hiç yorum yok: