19 Şubat 2009 Perşembe

GÜL BÖREĞİ


Sunumu kolay, lezzeti güzel bir yufka böreği. Genellikle Pazar sabahları kahvaltıya yapıyorum. Hafta içinin monoton kahvaltısından bir günlüğüne kaçamak yapmak eşimin de çok hoşuna gidiyor. Aslında istediğiniz harçla yapabilirsiniz ama peynir maydanoz karışımı sanki daha hafif oluyor.

MALZEME
4 adet yufka,
250 gr beyaz peynir,
½ demet maydanoz,
1 su bardağı zeytinyağ,
3 yumurta,
1 su bardağı süt,
75 gr margarin.

NASIL YAPACAĞIZ?
Yufkaların her birini dörde böleceğiz. Fırçayla zeytinyağ süreceğiz. Daha sonra rendelenmiş beyaz peynirle karıştırılmış ince kıyılmış maydanozlu harçtan koyup, sigara böreği gibi saracağız. Bir ucundan tutup, kendi etrafında çevirerek gül şeklini verip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyacağız. Tüm yufka yapraklarına aynı işlemi yaptıktan sonra, 3 yumurtayı sütle çırpıp, erimiş margarini ilave edeceğiz. Bir kepçe yardımıyla tüm böreklerin üzerine sütlü harcı gezdireceğiz. Önceden 175 dereceye ayarladığımız fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 40- 45 dakika kadar pişireceğiz.

Hiç yorum yok: