19 Şubat 2009 Perşembe

VİŞNELİ CHEESECAKE

Çikolatalısı, vişnelisi, frambuazlısı, limonlusu…cheesecake’i sevmeyen var mıdır acaba? Ben bugün konuklarıma vişnelisini yaptım, çok da beğendiler. Siz de benim gibi akşamdan yapıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Misafir geleceği gün telaşınız daha az olur.

MALZEME
1 paket petit beurre bisküvi,
1 çay bardağı dövülmüş ceviziçi,
100 gr tereyağ,
1 paket vanilya,
1 su bardağı tozşeker,
3 yumurta,
2 kutu labne peynir,
1 kutu krem şanti (2 poşet),
1 su bardağı süt,
1 tutam tuz,
1 kutu donmuş vişne,
3 su bardağı vişne suyu (hazır paket),
2 yemek kaşığı mısır nişastası.


NASIL YAPACAĞIZ?
Bisküvileri robotta incecik çekeceğiz, 100 gr erimiş tereyağ ve dövülmüş ceviziçini karıştırarak hamur haline getireceğiz. Tercihen kelepçeli bir kalıba, bastırarak döşeyeceğiz.
2 poşet krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırparak hazırladıktan sonra sırasıyla 3 yumurta, 1 bardak tozşeker, 1 tutam tuz, vanilya ve labneyi çırpmaya devam ederek ilave edeceğiz.
Kalıptaki bisküvinin üzerine döküp, önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 30 dakika pişireceğiz. (Kesinlikle fırından çıkartmayın, fırında soğumaya bırakın, yoksa ortası çöker).
Soğumuş keki fırından çıkarttıktan sonra süzgeçte bekletilip suyu süzülmüş vişnenin tamamını üzerine döşeyeceğiz.
Süzülen vişne suyuna, 3 bardak daha vişne suyu ilave edip nişastayla birlikte kısık ateşte karıştırarak pişireceğiz. Karıştırarak ılıttıktan sonra vişnelerin üzerine döküp buzdolabına koyacağız. Üzerindeki nişastalı muhallebi iyice katılaştıktan sonra servis tabağı üzerine koyarak, kelepçeyi çıkartacağız.

Hiç yorum yok: