22 Şubat 2009 Pazar

KREP

Genelde, Pazar sabahları kahvaltı için yapıyorum. Ama davetlerimde de, yemeğin cinsine göre, beşamelli ıspanaklısı, mantarlı tavuklusu, deniz ürünlüsü, sebzelisi yani sonuçta içine ne konsa kabul gören şık bir antre. Ama, çikolatalısı, ballı cevizlisi, maydanozlu peynirlisi tercih ettiğim kahvaltı türü.

MALZEME
2 su bardağı süt,
3 yumurta,
6 yemek kaşığı un,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı toz şeker,
1 yemek kaşığı sıvıyağ.

NASIL YAPACAĞIZ?
Derin bir karıştırma kabına tüm malzemeyi koyarak (ben el blenderı ile çırpıyorum) karıştıracağız.
Krep tavasına birkaç damla sıvıyağ damlatıp orta hararetteki ocağa koyacağız. Krep hamurundan ½ çorba kepçesi kadar tavaya döküp, sallayarak yayacağız. 1-2 dakika içinde altı pişen krepi ters çevirip diğer yüzünü de pişireceğiz.
NOT: Bu ölçüyle yapılan hamurdan 15- 18 adet, 20 cmlik krepler yapabilirsiniz. İçine koyacağınız malzeme de damak zevkinizle sınırsız.

Hiç yorum yok: