Kış günlerinin vazgeçilmezi bakliyatlardan nohut. Neredeyse her yemeğin içine katarım. Pilava, çorbaya, ıspanağa, pırasaya, patlıcana, sulu köfteye….hiç birine hayır demiyor. Ama tek başına yemeğine de ben hayır diyemiyorum :) Hele sabah evden erken çıkacaksam, akşamdan ıslatıp, kahvaltıyı hazırlayıncaya kadar pişiriyorum. Cankurtaran yemeğim benim.
Yanında pilav ve turşu da oldu mu, hem göz doyurucu hem de lezzetli bir öğün oluyor.
MALZEME
1 su bardağı nohut,
300 gr kuşbaşı et,
1 adet irice soğan,
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
2 su bardağı su.
NASIL YAPACAĞIZ?
Nohutu akşamdan ılık tuzlu suyla ıslatacağız. (Anneannem derdi ki; tuz fasulyeyi sıkar, nohutu açar). Düdüklü tencereye yıkanmış nohutu, irice doğranmış yemeklik soğanı ve eti çiğden koyup tuzunu ilave edeceğiz. 1 bardak suda erittiğimiz salçaları da kattıktan sonra kalan suyunu da koyup, tencerenin kapağını kapatıp düdük ses çıkarttıktan sonra altını kısıp 15 dakika pişireceğiz.
NOT: Benim düdüklü tencerem su kaybetmediği için 15 dakika yetiyor. Eğer tencereniz fazlaca buhar kaçırıyorsa 20- 25 dakika pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder