20 Şubat 2009 Cuma

BULGUR PİLAVI

En sevdiğim pilav türü. Üstelik sevgili diyetisyenim pirinç pilavından 2 kaşık yememi isterken bulgur pilavı için 3 kaşığa izin veriyor. Lezzeti kadar besleyici oluşu da artısı.Şöyle bol soğanlı, biberli, domatesli bulgur pilavı, yanında ayranla ne güzel yenir değil mi?

MALZEME
2 su bardağı bulgur,
1 adet büyükçe soğan,
2 adet çarliston biber,
2 adet irice olgun domates,
3 yemek kaşığı tereyağ,
1 tatlı kaşığı tuz,
½ çay kaşığı karabiber,
4 su bardağı et suyu (yoksa 1 tatlı kaşığı toz etsuyu).

NASIL YAPACAĞIZ?
Yemeklik doğranmış soğan ve ince kıyılmış biberi tereyağında (kısık ateşte) kavuracağız. Tuzunu, karabiberini ilave ettikten sonra kabukları alınmış ve küp şeklinde doğranmış domatesleri de koyacağız. Ayıklanıp, yıkanmış bulgurla birlikte sıcak et suyunu da koyup yine kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirip dinlenmeye bırakacağız.


Hiç yorum yok: