13 Şubat 2009 Cuma

PIRASA KÖFTESİ

Şen kızlardan Aslı’da harika bir pırasa köftesi yedim. Arkadaşımın ellerine sağlık. İster 5 çayında, ister akşam yemeğinde antre olarak ikram edebileceğiniz nefis bir tat. Üstelik bir gün önceden yapabileceğiniz, son dakika kızartmak için iki ayağınızı bir pabuca sokmayacak kolay bir yemek.

MALZEME
2 kg pırasa,
500 gr kıyma,
1 bardak galeta unu,
1 adet irice patates,
1 yumurta,
2 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
Kızartmak için sıvıyağ.

NASIL YAPACAĞIZ?
Pırasaları ayıklayıp, olabildiğince ince kıyacağız. Az suyla haşlayıp iyice süzülmesi için kevgire alacağız (suyunun iyice süzülmesi gerek, arada bir kaşıkla bastırarak suyunu süzeceğiz). Diğer yanda bir adet patatesi haşlayıp ezeceğiz. Süzülmüş pırasaları robotta çekip püre gibi yapacağız. Pırasayı yoğurma kabına alıp, patates püresini, yumurtayı, galeta ununu, tuz ve karabiberi koyup karıştıracağız. Küçük bir kaba biraz yağ koyarak avucumuzu zaman zaman yağlayarak, yoğrulmuş pırasayı köfte haline getireceğiz ve bol yağ koyduğumuz derin bir kapta kızartacağız.


Hiç yorum yok: