3 Şubat 2009 Salı

FIRINDA KREMALI PATATES

Ne çok şey yaparız patatesten değil mi? Kızartırız, etlisini, kıymalısını, salatasını, kumpirini ve daha pek çok şeyini. İşte şimdi de etin, tavuğun hele hele balığın yanında harika bir lezzet. Hazırlaması ve pişmesi çabuk. Siz salatanızı yapıp, tabakları masaya koyuncaya kadar hazır. Sunumu hoş, lezzeti vazgeçilmez.

MALZEME
4 irice patates,
2 diş sarımsak,
1 çay kaşığı tuz,
½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber,
1 küçük kutu krema.

NASIL YAPACAĞIZ?
Patatesleri soyup yıkadıktan sonra, halka halka dilimleyerek fırın kabına yerleştireceğiz. Üzerine tuz (ben bu tür yemeklerimde mutlaka vegeta ya da sade tuzot kullanıyorum, daha lezzetli oluyor), taze çekilmiş karabiber serptikten sonra 2 diş sarımsağı da ince ince ince kıyacağız. En üstüne de 1 kutu krema gezdirip, 180 derecedeki fırında 40 dakika (üzeri pembe oluncaya kadar) pişirip, sıcak servis yapacağız.

Hiç yorum yok: