Mutlaka bilenleriniz vardır ama bilmeyenler için yazmayı uygun gördüm. Sarımsak sevenler için değişik bir tat. Vereceğim tarif, 10- 12 orta boy biber içindir.
MALZEME
10- 12 adet dolmalık biber,
300 gr kıyma,
1 çay bardağı pirinç,
1 adet orta boy soğan,
2 adet olgun domates,
½ çay kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı tuz,
2 yemek kaşığı tereyağ,
10-12 dal maydanoz,
10 dal taze nane,
½ kahve fincanı su
TERBİYESİ İÇİN: 2 diş sarımsak,
½ limon suyu.
NASIL YAPACAĞIZ?
Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp yıkayacağız. Diğer tarafta pirinci yıkayıp karıştırma kabına alacağız, ince doğranmış soğanı, ince kıyılmış maydanoz ve naneyi, kabukları alınmış ve küp küp doğranmış domatesleri (kabukları biraz kalın ve biçimli alarak, dolmalara kapak yapıyorum), tereyağını, tuz, karabiber ve ½ kahve fincanı suyu da ilave ederek yoğuracağız ve biberlerin içine fazla tıka basa olmadan dolduracağız. Üzerlerini domates kabukları ile kapatıp, ½ su bardağı sıcak su ilave ederek, 5 dakika kadar harlı, 20 dakika kadar da kısık ateşte pişireceğiz.
2 diş sarımsağı ayıklayıp, 1 çimdik tuzla döveceğiz ve ½ limonun suyuyla karıştırıp, pişen dolmamızı terbiye edeceğiz. 5 dakika daha birlikte kaynatıp, ocağımızı söndüreceğiz.
MALZEME
10- 12 adet dolmalık biber,
300 gr kıyma,
1 çay bardağı pirinç,
1 adet orta boy soğan,
2 adet olgun domates,
½ çay kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı tuz,
2 yemek kaşığı tereyağ,
10-12 dal maydanoz,
10 dal taze nane,
½ kahve fincanı su
TERBİYESİ İÇİN: 2 diş sarımsak,
½ limon suyu.
NASIL YAPACAĞIZ?
Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp yıkayacağız. Diğer tarafta pirinci yıkayıp karıştırma kabına alacağız, ince doğranmış soğanı, ince kıyılmış maydanoz ve naneyi, kabukları alınmış ve küp küp doğranmış domatesleri (kabukları biraz kalın ve biçimli alarak, dolmalara kapak yapıyorum), tereyağını, tuz, karabiber ve ½ kahve fincanı suyu da ilave ederek yoğuracağız ve biberlerin içine fazla tıka basa olmadan dolduracağız. Üzerlerini domates kabukları ile kapatıp, ½ su bardağı sıcak su ilave ederek, 5 dakika kadar harlı, 20 dakika kadar da kısık ateşte pişireceğiz.
2 diş sarımsağı ayıklayıp, 1 çimdik tuzla döveceğiz ve ½ limonun suyuyla karıştırıp, pişen dolmamızı terbiye edeceğiz. 5 dakika daha birlikte kaynatıp, ocağımızı söndüreceğiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder