10 Şubat 2009 Salı

TAVUKLU BEZELYE YEMEĞİ




Eşimin yaz, kış bıkmadan yediği sebze, bezelye. Bazen etlisini, bazen zeytinyağlısını yapıyorum, bugün de tavuklusunu yaptım. Eşim için hiç fark etmiyor, yeter ki bezelye olsun tabağında, hele yanında da beyaz pilav varsa, değmeyin keyfine.

MALZEME
4 parça kemiksiz tavuk kalça şiş,
1 adet orta boy soğan,
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 paket donmuş bezelye,
½ demet dereotu,
1 su bardağı su.

NASIL YAPACAĞIZ?
Tavuk parçalarını yıkadıktan sonra irice kuşbaşı doğrayacağız. Yemeklik doğranmış soğanla birlikte tereyağında kavuracağız, tuzunu da ilave ettikten sonra bezelyeyi koyacağız, 1 bardak da sıcak su ilave ettikten sonra kısık ateşte 20- 25 dakika pişireceğiz. İndirirken, ince kıyılmış dereotunu da katıp servise hazır hale getireceğiz.



Hiç yorum yok: