18 Şubat 2009 Çarşamba

PATLICAN PAÇASI

Patlıcandan yapacağınız hafif, hafif olduğu kadar da basit bir yemek. Özellikle sirke - sarımsak ikilemesinden hoşlananlar hemen denesin, seveceklerine eminim. Hoş bir yemek öncesi ve meze olarak da sunacağınız bir yemek.

MALZEME
4-5 adet orta boy kemer patlıcan,
4-5 diş sarımsak,
3 adet irice olgun domates,
2 adet kesme şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 kahve fincanı zeytinyağ,
2 yemek kaşığı sirke.

NASIL YAPACAĞIZ?
Patlıcanların tamamını soyacağız. İşaret parmağımızın uzunluğunda ve eninde parçalara böleceğiz. Kuşane türü bir tencereye yerleştirip üzerine ayıklayıp irice kıydığımız sarımsakları ve kabukları alınıp küp şeklindeki doğradığımız domatesleri koyacağız. Tuzunu serpip, şekerini ilave edeceğiz. 2 yemek kaşığı sirke ve 1 fincan zeytinyağını da gezdirdikten sonra 10 dakika kadar harlı, 20 dakika kadar da çok kısık ateşte pişireceğiz. Soğuduktan sonra, maydanozla süsleyip servis yapacağız.

3 yorum:

Fulyin dedi ki...

Şu anda birebir ölçülerini uygulayarak akşamki konuklarıma bu yemeği yapıyorum, olmaz ise yaktım çıranızı Madam Emel Göver=)
Öperim,sevgiler

Fulyin dedi ki...

şahane bir insansın, tabiki şahane oldu=)

Kalbe Giden Yol dedi ki...

Afiyet olsun güzelim....ellerine sağlık.