28 Ocak 2009 Çarşamba

İKİ RENKLİ BİSKÜVİ

Bu tarifin çok hoşunuza gideceğine inanıyorum. Küçük kızınızla mutfağa girip onunla birlikte denemeye ne dersiniz? Üstelik uzun süre bayatlamadan kalabiliyor. Sabah kahvesine gelen arkadaşınıza ikram ettiğinizde kesinlikle hazır aldığınızı söyleyecektir.

MALZEME
250 gr. oda sıcaklığında yumuşamış margarin,
250 gr. pudra şekeri,
2 adet yumurta,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
1/2 kg. un,
2 tepeleme yemek kaşığı kakao.

NASIL YAPACAĞIZ?
Pudra şekeri ve yumuşamış margarini iyice karıştırıp birbirine yedireceğiz. Yumurta, vanilya ve kabartma tozunu da karıştırıp unu ilave edip hamuru yapacağız. Hamuru ikiye böleceğiz. Böldüğümüz parçaya kakao ilave edip yeniden yoğuracağız. Beyaz hamuru, yine ikiye bölüp, bir parçasını yağlı kağıt üzerinde 1 cm. kalınlığında açacağız. Kakaolu hamuru da ikiye bölüp onu da başka bir yağlı kağıt üzerinde 1 cm. kalınlığında açtıktan sonra beyaz hamurun üzerine bastırarak yayacağız. Hamurun bir ucundan başlayıp yavaş yavaş rulo yapacağız. Rulo hamuru elimizle, çapı kahve fincanı ağzı genişliğinde oluncaya kadar yuvarlayacağız. Rulodan 1 cm.lik halkalar kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizeceğiz, 170 derecedeki fırında 30 dakika pişireceğiz. Aynı işlemleri diğer hamurlarımız için de uygulayıp, bisküvimizi tamamlayacağız.

Hiç yorum yok: