29 Ocak 2009 Perşembe

LAHANA SALATASI

Şen kızlar’dan sevgili Figen Çakıroğlu’nun en favori salatası. Hepimiz çok severek, hatta tekrar tekrar tabağımıza alarak yiyoruz. Ben de konuklarıma keyifle yapıyorum. Beğeneceğinize eminim. Burada uzun uzun lahananın faydalarından söz etmeyeceğim. Lahana sarması yaptığınızda, lahananın göbek kısmını da bu salatayı yaparak değerlendirebilirsiniz. Deneyin, pişman olmayacaksınız.

MALZEME
1 küçük beyaz lahana,
1 adet elma,
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi,
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm,
SOSU: 2 yemek kaşığı yoğurt,
2 yemek kaşığı mayonez,
1 yemek kaşığı sirke,
½ limon suyu,
½ kahve fincanı su,
1 kahve fincanı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı hardal,
SÜSLEMEK İÇİN: 7-8 adet yarım ceviz içi.

NASIL YAPACAĞIZ?

Lahananın dış yapraklarını attıktan sonra, incecik kıyacağız. 1 çay kaşığı tuz serperek iyice ovacağız. Suyunu sıkıp, karıştırma kabına koyacağız. 1 adet elmayı, kabuklarını soymadan, tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayıp lahanaya ilave edeceğiz. Önceden ıslattığımız kuru üzümü de katıp karıştıracağız.
Diğer yanda, yoğurt, mayonez, hardal, zeytinyağı, sirke, limon suyu ve suyu karıştırarak lahanalarla karıştıracağız. (Fazla yoğunsa biraz sulandırabilirsiniz).
Servis tabağına aldığımız salatamızın üzerini ceviz içleriyle süsleyeceğiz.

Hiç yorum yok: