28 Ocak 2009 Çarşamba

SÜTLÜ KARNABAHAR ÇORBASI

Kim demiş, "çocuğum karnabahar yemiyor" diye? En azından bu çorbayı içecektir.

MALZEME
Küçük bir karnabaharın yarısı,
1 litre süt,
2 tepeleme yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı tereyağ,
Yeterince tuz,
Yarım demet dereotu,
ÜZERİ İÇİN: 1 yemek kaşığı tereyağ,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber.

NASIL YAPACAĞIZ?
Karnabaharları ayırabileceğimiz en küçük çiçeklere bölüyoruz. Yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz (ben çiçekleri bir kaseye doldurup üzerini streçle kapatıp mikro dalga fırına koyuyorum, maximum sıcaklıkta 3 - 4 dakika döndürüp çıkartıyorum). Diğer yanda 2 kaşık unu, 2 kaşık tereyağında sarartıp sütü ilave edeceğiz. Süt kaynamaya başlayınca karnabaharları ve tuzunu da katıp TENCERENİN KAPAĞINI KAPATMADAN ( kapatırsak taşabilir) yaklaşık 15- 20 dakika, arada bir karıştırarak pişireceğiz. İndirirken, ince kıyılmış dereotunu karıştıracağız.En sonda da tereyağ ve kırmızı biberi kızdırıp üzerine dökeceğiz.

Hiç yorum yok: